Оставките на отделни министри не са достатъчни. Единственото решение е оставка на цялото правителство.

...
Оставките на отделни министри не са достатъчни. Единственото решение е оставка на цялото правителство.
Коментари Харесай

След катастрофата край Своге: БСП иска оставката на правителство, корупцията вече убивала

Оставките на отделни министри не са задоволителни. Единственото решение е оставка на цялото държавно управление.

Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция във връзка злополуката край Своге, която лиши живота на 17 души. " Има ли храброст министър председателят Борисов, който се хвалеше, че строи пътища и автомагистрали, в този момент да излезе и да каже, че ги строи тъй че хора умират по тях ", разяснява тя.

Нинова добави, че Българска социалистическа партия ще реши дали да инициира нов избор на съмнение след диалог с парламентарната група на партията. 

" Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега към този момент корупцията убива в същинския смисъл на думата . Невинни българи заплащат с живота си за кражбите на държавното управление на Бойко Борисов ", сподели тя. 

Нинова разгласи, че поддържа предлагането на ръководителя на парламентарната група на " Обединените патриоти " Волен Сидеров да бъдат извадени всички контракти на " Трейс груп " с страната, само че съгласно нея това няма да промени нищо. По думите й казусът не е в съответния реализатор, а в системата, която позволява той да извърши отговорностите си некачествено. " Една компания ще бъде сменена с друга, някой по ниските нива ще понесе отговорност, само че моделът остава ", разяснява тя. 

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев добави, че българските пътища са се трансформирали в гробници. И значимият въпрос е не кой ги е строил, а кой им дава да строят и ревизира ли се дали поръчките се извършват качествено. " Винаги упрекваме и по-лесно е да обвиним водачите за техническа неточност и несъмнено има такива, които не съблюдават разпоредбите. Нека се замислим има ли в България пътища убийци? Пътища, които са построени с тези публични поръчки, са станали такива ", сподели той.

Според Българска социалистическа партия даже промени в Закона за публичните поръчки няма да решат действително казуса. Нинова стимулира тази тези с това, че  " политическата класа на България по този начин прави законите, че компаниите и политиците, които крадат дружно, да не могат да бъдат хванати ".

" Помните ли Хитрино? 10 дни държавно управление, министри - там. Фирмата отговорна, влакът, машинистът също... Какво става с Хитрино в този момент? Всички не помниха да питат. Какво става с Мизия след наводненията? С взривения цех за муниции. Това е системата- пет дни се прави пиар пред вас и след това отново същото, тъй като политици и бизнес се договарят още веднъж за следващ път да крадат за сметка на следващите жертви от народа ", разяснява още тя. 

Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че през последните седмици имаше няколко абсурда, само че и за срутва на Търговския указател, и за абсурда към банкрута на застрахователното дружетство " Олимпик " не беше поета отговорност от отрасловите министри. 

Социалистите разясниха и това, че министър председателят подреди на кмета на Царево да не извършва решението на Общинския съвет за застрояване имот от 22 169 кв. м в Силистар. " Борисов унищожава държавните институции и счита, ме той може да бъде съд, прокуратура, да бъде всичко ", разгласи Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР